Navega pels ítems (162 total)

PONT sequia molinet termens.jpg
Part de la sèquia que travessa el poble del Pont d'Armentera. Tram entre el Molinet (fitxes 131 i 182) i el Raval Nou. Hi ha una part soterrada. A la foto es veu un antic mecanisme de control d'aigua.

Etiquetes: * *

VIL rentadors baix.jpg
Rentadors que reben l'aigua de la sèquia dels regants un cop ha traspassat tot el poble. L'aigua sobrera continua per la sèquia cap a Vilardida.

Etiquetes: *

AIG plana  pere 3.jpg
Sèquia d'origen medieval que rega la plana de Sant Pere; la sèquia retornava al riu per l'indret anomenat del Tormader, al costat del pont de pedra de Santes Creus. Actualment l'aigua es perd. L'aigua s'agafa al Pont d'Armentera de la sèquia que…

Etiquetes:

AIG aqueducte roma 20201023_131123.jpg
paret interior de la conducció de l'Aqüeducte del Gaià al seu pas per Les planes d'Aiguamúrcia. Dins el programa de l'ICAC-Els aqüeductes romans de Tarraco, s'ha excavat i i estudiat el traçat d'aquest aqüeducte.

Etiquetes:

PONT aqueducte cal batista.jpg
Aqüeducte que porta l'aigua de la sèquia de ve dels Estenedors i la desvia, d'una part cap al molinet i de l'altra segueix travessant el poble (Rec de Térmens?)

Etiquetes: * *

MON moli tudo.jpg
Gran molí fariner, forma part del conjunt de molins de Saifores, documentats a mitjans segle XI. Actualment de difícil accés al ser una finca privada amb tanca. Explotació ramadera

MON OUIGTINYÓS  RODES DE LA SALA GOTICA AL JARDI.JPG
Molí fariner amb habitacle adossat i amb construccions posteriors. La porta d'accés al molí és abodellada amb arc de mig punt i al seu interior s'hi pot admirar una esplèndida volta de canó. Forma part del conjunt de molins Vilardida-Montferri.…

Etiquetes: * * *

AIG sortida sequia rentadors.jpg
Rentadors que aprofiten l'aigua de la sèquia dels regants de Vila-rodona que la travessa. L'aigua sobrera continua per la sèquia, actualment soterrada, com mostra una de les fotos

Etiquetes:

AIG entada sèquia albereda.jpg
Sèquia que recull les aigües per damunt el pont de pedra i va fins a Vila-rodona, en un recorregut d'un 8 km. En alguns trams va soterrada. Des de l'inici fins a l'albareda va soterrada. Al final de l'albareda torna a soterrrar-se.

Etiquetes:

MONT moli Saifores.jpg
D'origen medieval draper, després fariner i d'oli, era un dels Molins de Sàlfores, actualment una granja, molt modificat encara conserva alguna part de la construcció antiga, destaca un arc adovellat d'una porta.
Formats de sortida

atom, dc-rdf, dcmes-xml, json, omeka-xml, rss2