Començament de l'aqüeducte romà del Gaià

Dublin Core

Títol

Començament de l'aqüeducte romà del Gaià

Descripció

ram de l'aqüeducte romà que, amb una longitud de 50 km, duia l'aigua del riu Gaià a la ciutat de Tàrraco. L'aigua s'agafava en una resclosa situada riu amunt, i es conduïa mitjançant aquesta canalització que al principi està excavada a la mateixa roca natural (un conglomerat) i més avall és ja una caixa d'obra (feta amb pedra i morter de calç). En aquest punt són visibles uns 3 metres de longitud.
Dins el programa de l'ICAC-Els aqüeductes romans de Tarraco, s'ha excavat i estudiat el traçat d'aquest aqüeducte. Definitivament, la troballa confirma que el pont de les Femades no és l'aqüeducte que anava a Tarragona.
Dins el programa de l'ICAC-Els aqüeductes romans de Tarraco, s'ha excavat i estudiat el traçat d'aquest aqüeducte. Definitivament la troballa confirma que el pont de les Femades no és l'aqüeducte que anava a Tarragona.

Estructures arquitectòniques Item Type Metadata

Location

El Pont d'Armentera

Estat de conservació

mig

Observacions

Aquestes restes van sortir a la llum a la campanya que va dur a terme l'ICAC el 2020, després de les investigacions de Jordi López i Josep Zaragoza.
Veure fitxa 187

Nivell d'iinterès (1-5)

4

Geolocalització

Fitxers

PONT aqüeducte romà 20201020_125911.jpg
PONT aqüeducte romà 20201020_125937.jpg

Etiquetes

Citació

Maribel Serra, Jordi López, “Començament de l'aqüeducte romà del Gaià,” Patrimoni Fluvial, consulta 14 juny de 2024, https://terresdelgaia.omeka.net/items/show/190.